پست وبلاگ

بفرمایید شیرینی ۲۰۰ ساله

بفرمایید شیرینی ۲۰۰ ساله

استان همدان دارای سوغاتی‌های بی‌نظیر و منحصر به فردی است که در سبد سوغات گردشگران جایگاه به خصوصی را به خود اختصاص داده که در ایام نوروز به شهرهای مختلف کشور رهسپار می‌شود.

ایام نوروز برای ایرانیان همواره فرصت مناسبی برای گشت و گذار در نقاط مختلف کشور بوده و استان همدان نیز این روز ها پذیرای هزاران مسافر نوروزی است.

اما آنچه که برای هر مسافری علاوه بر مناطق دیدنی و گردشگری هر استانی جالب است، خرید سوغات از آن دیار و شهر است.

استان همدان نیز علاوه بر داشتن جاذبه‌های گردشگری و اماکن تاریخی دارای سوغات متنوعی بوده که در نوع خود نه تنها در کشور بلکه در دنیا بی‌نظیر است دارای سوغاتی‌ها و صنایع غذایی بی‌نظیری است که قدمت چند صد ساله دارد و میهمانان نوروزی پس از دیدار از دیار الوند در حالی راهی خواهند شد که سبدی پر از سوغات متنوع همدان همراه دارند.

کماج، انگشت پیچ، حلوا زرده، شیر مال، شیره، باسلوق، کشمش، مویز و گز، نقل و حلوا ارده و عسل و انواع مربا جزو سوغاتی‌های شیرین همدان است که هر کدام قدمتی چند صد ساله دارد و استان همدان را به عنوان قطب شیرینی‌های سنتی در غرب کشور معرفی می‌کند و هر مسافری می‌تواند این شیرینی‌های بی‌مثال را ره آورد سفر خود سازد.

در کنار این سوغاتی‌های شیرین استان همدان دارای مواد غذایی دیگری مانند انواع ترشیجات و گردو و انواع عرقیات گیاهان دارویی و ده‌ها سوغات متنوع دیگر بوده که در دنیا و کشور بی نظیر است.

پنج سوغات صنایع غذایی همدان در فهرست ثبت ملی سوغاتی‌های ایران قرار دارند

با توجه به اینکه غذاهای محلی، مواد خوراکی و شیرینی‌ها بخشی از فرهنگ و سبک و سیاق زندگی مردم را نشان می‌دهد به همین منظور ازبین سوغات و صنایع غذایی استان همدان کماج و شیرمال، حلوا زرده و شیره ملایر و حلوا لوزی و انگشت پیچ به ثبت ملی رسیده است.

شیر مال و کماج در همدان دارای قدمتی طولانی است و در قدیم توسط خانم‌ها در منازل پخت می‌شده است، انگشت پیچ یکی از سوغاتی‌های خوشمزه استان همدان است که گذشتگان انگشت اشاره خود را در کاسه پر از انگشت‌پیچ فرو می‌کردند و دور انگشت می‌پیچیدند تا کش بیاید و آن را می‌خوردند و به همین دلیل این ماده خوراکی انگشت پیچ نامیده شده است.

استان همدان علاوه بر سوغاتی‌های متنوع دارای غذاهای محلی بسیار خوشمزه ای از جمله کاچی، سرداشی، آبگوشت بزباش، کلم و یخنی است که پرونده آنها برای ثبت ملی آماده شده است که می‌تواند گردشگران داخلی و خارجی را به سمت رستوران‌های استان همدان بکشاند.

درباره ی اکوتو

اکوتو ، یعنی اقتصاد و گردشگری در خدمت هم ، در کنار هم ، گردشگری صرف برای قشر مرفه جامعه است و اقتصاد صرف ، برای کسانی است که فکر می کنند زندگی فقط پول است ! باید پول درآورد و از زندگی لذت برد ، گردشگری شاید بهترین لذت دنیاست...

مقالات مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *