پست وبلاگ

«کباب، انار،گردو، زعفران، خرما و ارده» اینجا همه چیز هست

«کباب، انار،گردو، زعفران، خرما و ارده» اینجا همه چیز هست

این گردشگر استرالیایی که از شهر شیراز نیز دیدن کرده است در تارنمای ‘پرایم نیوز’ این کشور، نوشت: به یقین ایران روی من تاثیر عمیقی گذاشته است. در این سفر با کشوری زیبا و با مردمی میهمان نواز برخورد کردم و هنگامی که پای تلفن مادرم از من پرسید: کجا هستی؟ گفتم شیراز، با صدایی خندان گفت خیلی خوب است.

وی در ادامه به آرامش ایران و شیراز پرداخت و نوشت: شاید کمی تکراری باشد که به شما بگویم در حال نگاه کردن به منظره بیرون از پنجره هتل یعنی رشته کوه زاگرس هستم که زیر نور غروب خورشید طلایی شده است. پشت یک پارک سبز که بچه‌ها مشغول بازی و جیغ و داد هستند و یک ستون از خانه‌ها. این یک غروب دل انگیز در شیراز است، این شهر دوست داشتنی گل و بلبل و پایتخت قدیمی ایران.

‘استفان اسکارفیلد’ نوشت: شاید کمی تکراری باشد، ولی طی فقط همین چند روز این شهر پر از فرهنگ و بوستان جای خودش را در قلب من باز کرد، ایران به یقین روی من تاثیر عمیقی گذاشته است.

وی در ادامه با اشاره به توافق ایران و گروه ۱+۵ و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک از ژانویه امسال، نوشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران ابعاد برنامه اتمی خود را کاهش می‌دهد و در نتیجه تحریم‌های فلج کننده اقتصادی برداشته خواهند شد.

‘بعد از این ماجرا تقریباً به طور خیلی آنی، نگاه جهان به ایران و اظهارنظرها در مورد آن تغییر کرد. در ماه آوریل سال گذشته نیز ‘جولی بیشاپ’ وزیر امور خارجه استرالیا نخستین وزیر استرالیایی بود که بعد از ۱۲ سال از ایران دیدن می‌کرد. در ماه مارس امسال هم، او میزبان ‘محمدجواد ظریف’ وزیر امور خارجه ایران در ساختمان مجلس استرالیا در کانبرا بود.’

وی نوشت: هواپیمایی فرانسه (ایر فرانس) بلافصله از برنامه ریزی برای سه پرواز هفتگی از پاریس به تهران خبر داد. من خودم با خط هوایی امارات از دبی به شیراز پرواز کردم. در انگلستان نیز ایران در صدر فهرست ‌’کشورهایی که باید ببینید’ قرار گرفته است.

‘استفان اسکارفیلد’ با اشاره به اینکه در روزهای اقامتش در ایران، گروه‌های جهانگرد مختلفی از فرانسه، هلند، آلمان، استرالیا و آمریکا را دیده است، نوشت: مقامات رسمی دولت ایران می‌گویند، پنج میلیون جهانگرد در سال ۲۰۱۴ به ایران آمده اند و آنها قصد جذب تعداد بیشتری گردشگر خارجی را دارند تا در سال ۲۰۲۵ این عدد به ۲۰ میلیون برسد

وی به نقل از ‘مسعود سلطانی فر’ – معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، نوشت: باید منتظر سونامی جهانگردان خارجی باشیم. در دوره پساتحریم، جهانگردی صنعتی خواهد بود که بیش از هر بخش دیگری جان خواهد گرفت، جهانگردی به یقین به منزله موتوری برای بیرون بردن اقتصاد ایران از رکود است.

این گردشگر استرالیایی نوشت: حتی در آمریکا موج ناگهانی از جهانگردانی که مایل به دیدن ایران هستند، بوجود آمد و سلطانی فر گفت که سه هزار و ۴۰۰ نفر سال گذشته از ایران دیدن کردند.

وی با اشاره به اعمال تحریم‌های ناعادلانه غرب علیه ایران طی سال‌های گذشته، نوشت: تحریم‌ها روی ایران تاثیر داشته اند، ولی همچنان زیرساخت‌ها در وضعیت مناسبی قرار دارند. جاده‌ها و هتل‌ها خوب هستند، ولی برای مثال تحریم‌ها باعث کمبود هواپیما در ایران شده است.

‘به تازگی گزاش شد یک شرکت ایرانی با گروه ‘آکور هتلز’ قراردادی به منظور استفاده از نام‌های تجاری ‘نواتل’ و ‘ایبیس’ به مدت ۱۵ سال بسته است. این نخستین قرارداد از این نوع در طول سه دهه گذشته است. من در هتل ‘ایبیس’ در فرودگاه بین المللی تهران که هتلی جدید است و ساختمانی مشترکی با ‘نواتل’ دارد، اقامت می‌کنم.

این گردشگر استرالیایی در ادامه نوشت: ایران بخش اصلی تور گردشگری شرکت ‘تراول دایرکتورز’ با نام ‘گنجینه‌های باستانی پارسی و تور قفقاز’ است، که از ایران به سمت ارمنستان، گرجستان و جمهوری آذربایجان می‌رود. ‘تونی ایوانز’ مدیر شرکتی است که در تمام جهان با تحقیق و مطالعه، تورهای گردشگری طراحی می‌کند، می‌گوید من غافلگیر کردن مردم را دوست دارم، من تغییر ذهنیت‌ها را دوست دارم، به نظرم ایران یکی از امن ترین کشورهای جهان است و مردمی خوب و با اخلاق و تحصیلکرده ای دارد.

به گزارش chtn – ‘استفان اسکارفیلد’ در مقاله خود در مورد ایران نوشت: اینجا کشوری است با تاریخی طولانی، گنجینه‌های فرهنگی، معماری اسلامی، باغ‌ها و بوستان‌های زیبا و مردمی میهمان نواز. در شیراز من در یک رستوران سنتی شام می‌خورم و بیرون در باغی زیبا طعم کباب‌های معروف ایرانی را می‌چشم. در تمام رستوران‌ها، ماست و البته پنیر فتای معروف ایرانی هست. کباب، انار، گردو، زعفران و خرما و ارده، اینجا همه چیز هست و همین جا هم کشت می‌شود.

‘خمیر نان با دستان ماهری پهن شده و بعد روی سنگ‌های داغ در تنور پخته می شود. معروف ترین نان، سنگک است، کمی برشته و خرد شده است و همینطور فوق العاده خوشمزه.’

وی نوشت: هر جا که می‌روم، در بازارهای سنتی یا آثار باستانی، در بوستان‌ها و خیابان مردم می‌خندد و از من می پرسند ‘اهل کجا هستی؟’. راهنمای تور می‌گوید: این بخشی از فرهنگ ماست که شما را به عنوان میهمان در کشور خود بشناسیم و بپذیزیم.

‘استفان اسکارفیلد’ در پایان مقاله خود در ‘پرایم نیوز’ استرالیا نوشت: رفتن به ایران شرایطی دارد، ولی ۱۹ اثر ثبت شده در یونسکو و میهمان نوازی مردمش ارزش همه چیز را دارد.

درباره ی اکوتو

اکوتو ، یعنی اقتصاد و گردشگری در خدمت هم ، در کنار هم ، گردشگری صرف برای قشر مرفه جامعه است و اقتصاد صرف ، برای کسانی است که فکر می کنند زندگی فقط پول است ! باید پول درآورد و از زندگی لذت برد ، گردشگری شاید بهترین لذت دنیاست...

مقالات مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *